Tapahtuman tiedot

        
 
 
Järjestäjät: Tampereen Eräpojat ry
Tapahtuma: Riihitys 2021
Ajankohta: 26.11.2021 klo 18:00 - 28.11.2021 klo 15:00
Ilmoittautuminen päättyy: 23.11.2021
Jälki-ilmoittautuminen
voimassa
:
Paikka: Helvetinjärven kansallispuisto
Tapahtuman tyyppi: Retki (1-2 yötä)
Ikäkausi:
Kuvaus:

Riihitys on Tampereen Eräpoikien viikonlopun mittainen vaellus, jossa opitaan ja testataan partio-, erä- ja suunnistustaitoja. Juurensa riihitys juontaa vanhaan partio-ohjelmaan, jolloin riihityksellä tehtiin luokkasuorituksia erilaisten partiotaitojen testaamiseksi. Eräpoikien nykyinen riihitys on jalostunut vanhan partio-ohjelman riihityksestä tapahtumaksi, jossa edelleen testataan kuluneen partiovuoden aikana opittuja taitoja, mutta myös opetetaan ja opitaan yhdessä uutta metsässä. Riihitys on tärkeä osa eräpojan partiopolkua ja sen suorittamisesta saa suoritustasoaan vastaavan merkin, joka kiinnitetään partiopaitaan.

Vaelluksella liikutaan 3-5 hengen vartioissa, jotka koostuvat samaa luokkaa suorittavista riihittäjistä. Luokkia on yhteensä 3 ja ne muuttuvat haastavemmiksi III-luokasta I-luokkaan. III- ja II- luokissa pääpaino on oppimisessa ja vaeltamiseen tutustumisessa. Jokaista näiden luokkien vartiota on saattamassa ja ohjaamassa koko ajan johtajaikäinen henkilö. I-luokassa taitoja enemmän testataan ja vartioilla on myös itsenäisiä suunnistusosioita. Kun eräpoika on suorittanut I-luokan, katsotaan hänen omaavan riittävän tieto- ja taitotason vastuullisempiin johtajatehtäviin lippukunnassa. Vaellusmatkat suhteutetaan aina maastoon, vallitseviin keliolosuhteisiin ja riihittäjien taitotasoon.

Riihityksellä vaelletaan kantaen kaikkia tavaroita mukana koko viikonloppu ja ollaan koko ajan ulkona. Tämän vuoksi rinkka ja säänmukaiset vaatteet ovat ehdottoman tärkeät. Molemmat yöt nukutaan ulkona erätoverimajoitteessa. Ennen viikonloppua kannattaakin katsoa säätiedotus, jotta osaa varautua oikean tyyppisillä varusteilla. Mikäli riihitysviikonlopulle luvataan kovaa pakkasta, vaihdetaan majoite keliin sopivaksi. Tästä tiedotetaan viimeistään kolme päivää ennen riihitystä.

Lähtö perjantaina 26.11. klo 18 Pyynikin Pappilasta

Paluu sunnuntaina 28.11. klo 15 Pyynikin Pappilalle

Kyyditsijöihin ollaan yhteydessä sähköpostitse vielä ennen riihitystä.

Liitteet:
Tilaisuus on tarkoitettu vain järjestäjäorganisaatioiden jäsenille.